Afbeeldingsgalerie (klik op de foto)

Ook in dit jaar doet LDS46 mee aan de FotoRoute en presenteren wij met trots onze FotoExpositie2017.

Voor alle belangstellenden hieronder de informatie over de fotografen die wij in 2016 in onze kunstwerkplaats exposeerden. Wij zullen het in 2016 getoonde werk van deze fotografen -zolang de voorraad van de beperkte editie strekt!- via onze kunsthandel 46-ART te koop aanbieden.

 

FotoExpositie2016: "FAUVE BOUWMAN & THIJS QUISPEL, FOTOGRAFEN"

LDS46 presenteert ook na afloop van onze FotoExpositie2016 blijvend het werk van Fauve Bouwman & Thijs Quispel, fotografen:


FAUVE BOUWMAN (1991) is opgegroeid met een oog voor kunst, en heeft het 'kijken' letterlijk van jongs af aan kunnen en mogen oefenen. Dit is met haar fotografie tot wasdom gekomen: wij kijken met haar mee, worden 'gevangen' door haar stijl en worden meegenomen in de zoektocht van haar bestaan. De foto's uit  de serie 'Patricia' tonen ons meer dan alleen het beeld van een mooie jonge vrouw. Samen met Fauve gaan wij op onderzoek uit en krijgen wij het idee dat wij zowel de fotografe als haar model mogen ontmoeten. Als 'stille getuigen' worden wij deelgenoten.

Fauve Bouwman rondde in 2014 haar opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam af. Sindsdien is zij als analoog fotografe actief binnen de modefotografie, ondermeer voor het modehuis Stieglitz, met daarnaast ook vele opdrachten en het maken van vrij werk. Fauve Bouwman werd geselecteerd als New Dutch Photography Talent 2016.

THIJS QUISPEL (1949) heeft naast een betekenisvolle carrière als kunstfotograaf altijd ook vrij werk gemaakt waarin de natuur een centrale rol speelt. Als fotograaf van museale kunst heeft hij meer schilderijen van belang gezien dan wij ons kunnen voorstellen. Dat vertaalt zich zeker in de beelden die hij ons op deze expositie toont. Het werk heeft de ene keer een verstild en geheimzinnig karakter en de andere keer spat het schuim bijna van de foto. Deze sprekende beelden verleiden ons tot een persoonlijk verhaal, waaraan wij zelf invulling mogen geven. Geen kijker zal hetzelfde beleven.

Thijs Quispel rondde in 1972 de MTS voor fotografie in Den Haag af, waarna hij als assistent van de studio Schuyt & Elffers bij de kunstwereld betrokken werd. Vanaf 1976 werkt hij als zelfstandig fotograaf, voor ondermeer het Van Gogh Museum en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, en het Frans Halsmuseum in Haarlem. Thijs Quispel was als fotograaf nauw betrokken bij de manifestatie Kunst op Kamers (in De Rijp). Hij heeft diverse malen geëxposeerd, als solist en met groepen. Zo maakte hij deel uit van het kunstenaarscollectief 'Artagainstwater', waarmee hij in 2007 thematisch een fotoverslag maakte van de Hondsbossche Zeewering, als zwakke schakel in onze bescherming tegen de zee. Van deze serie zijn enkele werken in de huidige expositie opgenomen.

© 2013-2017 Alle Rechten Voorbehouden © LDS46 © 46-ART B.V

 

NEEM BIJ BELANGSTELLING VOOR HET FOTOWERK VAN FAUVE EN THIJS GERUST CONTACT MET ONS OP, WIJ ZULLEN U GRAAG VERDER HELPEN!

 

 

 © 2013-2017 Alle Rechten Voorbehouden © LDS46 © 46-ART B.V.