LDS46
Kunstwerkplaats

Geschiedenis: 

FotoExpositie2016

Wij blijven bij het werk van Fauve Bouwman en Thijs Quispel betrokken.

Informeer bij ons naar de actualiteit.

--------------------------------------


FotoExpositie2016: 


"FAUVE BOUWMAN & THIJS QUISPEL, FOTOGRAFEN"

FAUVE BOUWMAN (1991) is opgegroeid met een oog voor kunst, en heeft het 'kijken' letterlijk van jongs af aan kunnen en mogen oefenen. Dit is met haar fotografie tot wasdom gekomen: wij kijken met haar mee, worden 'gevangen' door haar stijl en worden meegenomen in de zoektocht van haar bestaan. De foto's uit  de serie 'Patricia' tonen ons meer dan alleen het beeld van een mooie jonge vrouw. Samen met Fauve gaan wij op onderzoek uit en krijgen wij het idee dat wij zowel de fotografe als haar model mogen ontmoeten. Als 'stille getuigen' worden wij deelgenoten.


Fauve Bouwman rondde in 2014 haar opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam af. Sindsdien is zij als analoog fotografe actief binnen de modefotografie, ondermeer voor het modehuis Stieglitz, met daarnaast ook vele opdrachten en het maken van vrij werk. Fauve Bouwman werd geselecteerd als New Dutch Photography Talent 2016.

THIJS QUISPEL (1949) heeft naast een betekenisvolle carrière als kunstfotograaf altijd ook vrij werk gemaakt waarin de natuur een centrale rol speelt. Als fotograaf van museale kunst heeft hij meer schilderijen van belang gezien dan wij ons kunnen voorstellen. Dat vertaalt zich zeker in de beelden die hij ons op deze expositie toont. Het werk heeft de ene keer een verstild en geheimzinnig karakter en de andere keer spat het schuim bijna van de foto. Deze sprekende beelden verleiden ons tot een persoonlijk verhaal, waaraan wij zelf invulling mogen geven. Geen kijker zal hetzelfde beleven.


Thijs Quispel rondde in 1972 de MTS voor fotografie in Den Haag af, waarna hij als assistent van de studio Schuyt & Elffers bij de kunstwereld betrokken werd. Vanaf 1976 werkt hij als zelfstandig fotograaf, voor ondermeer het Van Gogh Museum en het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, en het Frans Halsmuseum in Haarlem. Thijs Quispel was als fotograaf nauw betrokken bij de manifestatie Kunst op Kamers (in De Rijp). Hij heeft diverse malen geëxposeerd, als solist en met groepen. Zo maakte hij deel uit van het kunstenaarscollectief 'Artagainstwater', waarmee hij in 2007 thematisch een fotoverslag maakte van de Hondsbossche Zeewering, als zwakke schakel in onze bescherming tegen de zee. Van deze serie zijn enkele werken in de huidige expositie opgenomen.

NEEM BIJ BELANGSTELLING VOOR HET FOTOWERK VAN FAUVE BOUWMAN EN THIJS QUISPEL GERUST CONTACT MET ONS OP, WIJ ZULLEN U GRAAG VERDER HELPEN!


© 2013-2018 Alle Rechten Voorbehouden © LDS46