LDS46
Kunstwerkplaats

Geschiedenis: 

WinterExpositie 2016-2017

Wij blijven bij het werk van Pico en Ramon van de Werken en ook van 'beeldbouwer' Evert Koopman betrokken.

 

Informeer bij ons naar de actualiteit.

------------------------------------------------

 

Na een succesvolle WinterExpositie 2016 blijven wij de getoonde kunstenaars vertegenwoordigen. Voor het op afspraak bekijken van geselecteerde werken verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

(De kunstenaars Pico en Ramon van de Werken worden toegesproken bij de opening van de expositie op 10 december 2016 - foto Bob van Deutekom)

Wij brengen met gepaste trots het werk van Pico en Ramon van de Werken, Evert Koopman en Fauve Bouwman onder uw aandacht.

Van Pico (1976) presenteren wij werk uit haar 'jeugdperiode' dat ook in 1999 naast het werk van haar vader Ramon van de Werken op hun gemeenschappelijke expositie in Museum Het Coopmanshûs in Franeker hing.

(Pico, 'Fries', 1996, olieverf op paneel)

Het portret 'Fries' uit 1996 (zie hierboven) is van een onbevangenheid en direktheid die volledig past bij de spontaniteit van de afgebeelde jongen, een buurjongen van destijds. Het werk is zowel 'iconisch' voor Friesland en exemplarisch voor de 'gezonde hollandse jongen', die het buitenleven nog kent. Een uiterst fraai werk.

Daarnaast hopen wij u met nog een flink aantal andere werken van Pico te mogen verrassen.

Het werk van Ramon van de Werken (1948) draait vaak om 'het bos' en de natuur. Echter niet zonder zijn persoonlijke inbreng en impact.

(Ramon van de Werken, 'Het bos met stuifmeel', 1998, olieverf op doek)

Zijn schilderij 'Bos met stuifmeel' uit 1998 is daarvan een sprekend voorbeeld. Zoals Ramon hier speelt met licht en schaduw, diepte en vlakken, voorstelling en suggestie is kenmerkend voor zijn oeuvre. Dit werk heeft dan ook een prominente plaats in onze expositie gekregen.

Van Ramon hebben wij ook een aantal grotere werken hangen. Voor hen die iets hebben met 'het onvoorstelbare', 'het onmogelijke' en 'het onwerkelijke' hebben wij een wel heel bijzonder schilderij in de expositie opgenomen. In dit schilderij wordt duidelijk dat de rijkelijk aanwezige humor van Ramon ook een plaats heeft in zijn schilderkunst.

Naast het individuele werk van Pico en Ramon van de Werken hebben wij in onze expositie uit een meer recente periode een aantal schilderijen die zij gemeenschappelijk hebben gemaakt. Deze 'werken' zijn in elk opzicht uitzonderlijk!

(Pico en Ramon van de Werken, 'Arcanum', 2006, acryl- en olieverf op katoen) 

Kunstwerkplaats LDS46 is zeer verheugd om op de WinterExpositie 2016-2017 ook twee werken van beeldbouwer Evert Koopman (1936) aan het publiek te mogen presenteren. Wij hopen dat dit een start mag zijn van een verdere samenwerking: hoe zeer verdient dit enorme talent het om de aandacht en waardering te krijgen die hem beslist toekomen!

(Evert Koopman, 'Dreamcabin', 1995, vurenhout, multiplex, triplex, blik, verf - foto Thijs Quispel)

Het werk van Evert lijkt ondanks zijn vergevorderde leeftijd nog niet echt te zijn doorgedrongen naar het 'platvorm' van de musea en de grote verzamelaars. Gezien de kwaliteit daarvan kan dit echter niet uitblijven en is het slecht een kwestie van tijd. Als het ons lukt om, enkel wat dat betreft, 'het klokje van de vergankelijkheid wat sneller te laten tikken' dan is dat ons een vreugde. Wat een geweldige kunstenaar is dit!

Na de FotoExpostie2016 met het werk van Fauve Bouwman en Thijs Quispel hebben wij niet stil gezeten: inmiddels hingen er vanuit LDS46/46-ART B.V. 3 foto's van Fauve Bouwman op de PAN 2016 in Amsterdam en hebben wij van haar al twee foto's in produktie die 'worden verwacht' op de TEFAF 2017 in Maastricht.

Wij tonen tijdens onze WinterExpositie 2016-2017 zowel de drie foto's van Fauve Bouwman (1991) die recent op kunstbeurs de PAN in Amsterdam hingen als ook de twee werken van haar die op de TEFAF in Maastricht worden verwacht.

(Fauve Bouwman, 'Melina 1', 2016, Archival Pigment Print)

Met het fotowerk van Thijs organiseren wij in 2017 onder meer een expositie in het Coengebouw in Amsterdam.

 (De uitgaven van fotowerk door 46-ART B.V. hebben altijd een kleine en gelimiteerde oplage en worden voorzien van genummerde en gesigneerde certificaten)


© 2013-2018 Alle Rechten Voorbehouden © LDS46